Gonny Otter (Harderwijk)

Gonny Otter

Mijn naam is Gonny Otter en ben opgegroeid in een ondernemersgezin, dat drukt een stempel op een positieve manier. Mijn vader was politiek zeer bewust en interesse in de politiek is mij met de paplepel ingegoten. Omdat ik weinig belangstelling had om de zaak van mijn vader over te nemen, heb ik mijn hart gevolgd. Als kleuterleidster ben ik op een school in Hardenberg begonnen, daarna maakte ik de overstap naar het speciaal onderwijs in Harderwijk. In totaal heb ik 42 jaar in het onderwijs gewerkt, waarvan de laatste 15 jaar als IB’er (intern begeleider). Iedere leerling heeft talenten en iedere leerling heeft recht op de best mogelijke kansen om zich te ontwikkelen. Door nauw betrokken te zijn bij vernieuwingen binnen het onderwijs heb ik me daar met hart en ziel voor ingezet, vanuit mijn levensmotto: verandering, verantwoordelijkheid en verbondenheid.

In 1983 werd ik lid van de VVD. In de eerste 10 jaar van mijn lidmaatschap bestond mijn activiteit uit het bezoeken van ledenvergaderingen. In 1993 werd ik gevraagd voor een bestuursfunctie. Vervolgens ging het snel: in 1994 werd ik schaduwfractielid en van 1998-2010 was ik raadslid voor de VVD in Harderwijk-Hierden. In die periode vervulde ik 3 jaar de rol van fractievoorzitter. Daarnaast heb ik enkele jaren in de partijraad van Gelderland gezeten.

Voor mij was het mooiste: de volksvertegenwoordigende rol, contact met mensen die graag iets voor elkaar willen krijgen in Harderwijk, op basis van wat realistisch en haalbaar is. Het was een constante uitdaging om, samen met fractiegenoten, Harderwijk beter, mooier, gezelliger…… en natuurlijk liberaler te maken. In 2010 vond ik het tijd om het stokje over te dragen.

Het bloed kroop waar het niet gaan kon: voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 en 2018 werd ik gevraagd om zitting te nemen in de  kandidaatstellingscommissie. Dit is fantastisch. Iedere kandidaat presenteert zich op zijn eigen wijze. Ons team is op elkaar ingespeeld, we weten wat we willen en wat nodig is voor de VVD Harderwijk-Hierden. Sinds 2017 heeft de VVD een netwerkstructuur. De voornaamste taken van mij binnen dit bestuur zijn opleiding en talentmanagement. De start was pittig, er moest veel geregeld worden, zoals kaderstellende afspraken, procedures en randvoorwaarden. Nu dit op orde is zijn de activiteiten, opleidingen en workshops gestart.

Gonny Otter – bestuurder met portefeuille opleidingen en talentmanagement

Email: hhjotter@solcon.nl

Tel: 06-51828053